Studio Pleck Interieurontwerp - interieuradvies - interstyling - interieurarchitectuur

Gorinchem – December ’21

Modern maatwerk kast ontwerp​

Dit leuke gezin vond het tijd om de oude kast en speelhoek in te ruilen voor een mooie maatwerk oplossing om het geheel rustiger te maken en de hoek ook meer te betrekken bij de woonkamer.

De opdrachtgevers zijn over het algemeen blij met de indeling van hun interieur. Ze zouden alleen graag wat meer verbinding zien. Een grote wens was een elektrische haard, maar waar in de ruimte was echter nog de vraag.  

De basis bestaat uit een donkere stenen vloer, en warme tinten op de wand. De basis is rustig, met twee rode Leolux Pallone fauteuils als eye-catcher. De verbinding in het zitgedeelte heb ik gemaakt door een groter vloerkleed te adviseren. Hierdoor worden de fauteuils meer betrokken bij de zithoek. Tijdens de presentatie zijn er meerdere oplossingen voorgesteld. De opdrachtgevers hebben ervoor gekozen om het tv-meubel aan de lange wand te verlengen, hierin wordt de haard verwerkt. Door het verticale element bij de horizontale kasten wordt de lange wand doorbroken.   
Op de korte wand komt een grote moderne maatwerk kast gemaakt van een houtsoort die passend gebeitst wordt naar de huidige houten elementen zoals de eettafel.

Tot slot hebben we nog akoestische gordijnen geadviseerd, in combinatie met het grote vloerkleed zal dit een goed effect hebben op de akoestiek