studio

Fictieve opdracht
Roosdaal, België – ’20/’21

Schuur verbouwen tot circulaire woning ​

Een achtergelegen schuur verbouwen tot circulair woonhuis. In het dorp Roosdaal in Belgie. Het ontwerp vormt een interessant geheel van duurzaam leven en gebruiken van materialen in circulair wonen.

De wensen van de opdrachtgever zijn op verschillende manieren toegepast in het interieur. Er worden graag feestjes en etentjes gegeven waardoor een grote leefkeuken essentieel is in het ontwerp. Een mooi uitzicht op de tuin is gegarandeerd door de grote raampartijen. Het volume zorgt voor een groot contrast tussen privé en sociaal. De authentieke constructie van het pand, de spanten, blijven in het ontwerp nog zichtbaar. De werkplek is boven gesitueerd zodat er optimaal geprofiteerd kan worden van het daglicht door de glazen gevel.

Door gebruik te maken van materialen die snel groeien of uit natuurlijke elementen bestaan wordt er volledig aandacht gegeven aan het duurzaam leven. Het volume in de ruimte is bekleed in bamboe fineer en de overige wanden zijn met leemstuc afgewerkt, een natuurlijk product gemaakt op basis van onder andere stro.

De slimme oplossingen voor bergruimte onder het schuine dak zorgen voor het optimaal benutten van de ruimte. Door op maat gemaakte elementen is het helemaal passend bij de opdrachtgever.